Aki Miettinen

Sosionomi (AMK), työnohjaaja, psykodraamaohjaaja, traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti

Kuva: Riitta Birck
Kuva: Riitta Birck

aki.miettinen@morssarinsydan.fi

Tarjoan traumapsykoterapiaa aikuisille ja työnohjausta työntekijöille, työyhteisöille ja esimiehille. Minulla on Kelan kuntoutuspsykoterapia -pätevyys.

Työnohjausta olen tehnyt vuodesta 2012 alkaen mm. lastensuojelun, varhaiskasvatuksen, teatterin ja liikunnan parissa. Traumapsykoterapeutiksi valmistuin 2020. Työhistoriaani kuuluu yli 10 vuotta lastensuojelun työtehtävissä. 

Minua ovat aina kiehtoneet ihmisen kehon ja mielen yhteys sekä ihmisen luova kyky selviytyä vaikeista lähtökohdista huolimatta. Työskentelyssäni lähden liikkeelle turvallisuuden luomisesta ja sen ylläpitämisestä. Minulle on tärkeää, että asiakas kokee työskentelyn olevan hänen rytminsä ja tavoitteidensa mukaista. Ajattelen mielen rakentuvan vuorovaikutuksellisena kehitysprosessina niistä subjektiivisista kokemuksista, jotka ovat syntyneet varhaisisssa vuorovaikutussuhteissamme. Nämä kokemukset sekä kantavat että haastavat meitä arjessa ja nykyhetken ihmissuhteissamme. Toivon, että terapiassa ihminen saa tilaa ja aikaa tutkia sekä ymmärtää itseään ja menneisyyden tapahtumia uudella tavalla. Kun tietoisuus itsestä ja omasta elämästä kasvaa, siihen voi myös vaikuttaa uudella tavalla.