Mirva Liikamaa

Psykologi (PsM), perhepsykoterapeutti, traumapsykoterapeutti, EMDR-terapeutti

Kuva: Evelina Braam
Kuva: Evelina Braam

mirva.liikamaa@morssarinsydan.fi

Tarjoan yksilöpsykoterapiaa aikuisille traumaviitekehyksestä käsin sekä perhepsykoterapiaa perheille. Minulla on Kelan kuntoutuspsykoterapiapätevyys molempiin terapiamuotoihin. Minulle voi varata aikoja myös lyhyille tuki- ja kriisijaksoille, psykologin arviointi- ja neuvontakäynneille sekä EMDR-työskentelyä varten. Teen psykoterapiatyötä tällä hetkellä vain rajoitetusti.

Olen toiminut pitkään kliinisenä psykologina julkisessa terveydenhuollossa pääasiallisesti aikuisten mielenterveysasioiden parissa. Työssäni olen oppinut ymmärtämään ihmisten erilaisten ongelmien yhteyksiä traumaattisiin kasvu- ja kehitysolosuhteisiin sekä kiintymyssuhdeongelmiin. Psykoterapeuttisessa työskentelyssä olen käyttänyt mm. EMDR:ää (silmänliiketerapia) ja erilaisia kehollisia menetelmiä sekä asiakkaan traumamuistojen käsittelemisessä että voimavarojen tukemisessa.

Teen traumapsykoterapiaa ja perheterapiaa integratiivisella työotteella, missä yhdistelen kaikkea työurani varrella oppimaani asiakkaiden tarpeiden mukaan. Olen erityisen kiinnostunut ihmisten voimavarojen kasvattamisesta. Terapeuttina koen olevani helposti lähestyttävä ja inhimillinen.